Top 5 motive întemeiate pentru a efectua o clismă

Poză de Silviarita pe Pixabay.com

Clisma este practicată încă din cele mai vechi timpuri, cunoscute fiind atât beneficiile cât și utilitatea acesteia. Clisma presupune introducerea unei soluții, cu ajutorul unei canule, în rect, pentru a determina evacuarea conținutului intestinului gros. Această practică este utilizată destul de frecvent și în zilele noastre, încă recunoscându-i-se meritele. Vrei să știi în ce cazuri se recomandă efectuarea unei clisme?

Iată care sunt cele mai importante 5 motive pentru a efectua o clismă!

  1. Recomandare medicală, înaintea unei intervenții chirurgicale

Sunt încă destul de mulți oameni care efectuează clisma doar în situații de urgență, la recomandarea medicului, înainte de o intervenție chirurgicală. Astfel se poate spune că acesta este cel mai important motiv pentru efectuarea unei clisme.  În cazul operațiilor din sfera genito-urinară sau din sfera gastro-intestinală, este benefic a se efectua o clismă anterior intervenției, atât pentru a ușura actul medical, cât și pentru a ușura recuperarea postoperatorie.

  1. Recomandare medicală, împotriva constipației

În cazul constipației persistente se poate efectua clisma evacuatorie, care are efect laxativ. Este foarte utilă încă de la vârsta copilăriei, când sunt destul de frecvente cazurile de constipatie și până la vârste înaintate. Pentru a profita de confortul și intimitatea propriei locuințe, poți apela la servicii de clismă evacuatorie la domiciliu, accesând site-ul TruMed.ro; vei beneficia de servicii medicale de calitate, efectuate de personal calificat. Se efectuează această procedură în caz că alte metode nu au dat rezultat. Se recomandă ulterior schimbarea regimului alimentar, consumul de fibre și hidratarea corespunzătoare.

  1. Administrarea unor medicamente

Clisma terapeutică pentru administrarea unor medicamente se folosește în special pentru pacienții inconștienți, pentru cei care întâmpină dificultăți de deglutiție sau pentru cei care refuză administrarea pe cale orală. Se folosește cu efect antiinflamator sau antialgic local, pentru dezinfectare sau pentru epitelizare, cu substanțe corespunzătoare.

  1. Clismă pentru diagnosticare

Aceasta implică administrarea intrarectală a sulfatului de bariu și este recomandată în cazul examinării radiografice, detaliate, a colonului. Este foarte necesară pentru depistarea cancerului colo-rectal, a polipilor, a diferitelor procese inflamatorii etc.

O procedură utilă și frecvent recomandată în ultimul timp este colonoscopia. Și înaintea acesteia este utilă o clismă, pentru o evaluare la parametrii optimi și pentru un diagnostic precis.

  1. Detoxifiere

Clisma pentru detoxifiere este o procedură utilizată din ce în ce mai mult în ultimul timp, care însă trebuie efectuată bineînțeles tot de către specialiști. Presupune administrarea unei soluții detoxifiante la nivelul colonului, care ajută la eliminarea tuturor reziduurilor și la eliminarea toxinelor. Se cunosc numeroase beneficii ale clismei de detoxifiere și anume: îmbunătățirea digestiei, pierderea în greutate, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea calității pielii, reducerea durerilor de cap etc.

Așadar, ia în considerare această procedură, consultă medicul și nu ezita să o efectuezi de câte ori este necesar, fie că este vorba de pregătirea pentru o intervenție chirurgicală, de eliminarea constipației, de administrarea unor medicamente, fie că este vorba de detoxifiere. În plus, important este că poți beneficia de servicii de clismă chiar și la domiciliu, efectuată de personal calificat. Profită cu încredere de beneficiile acestei proceduri!