De ce să faci saună chiar dacă afară e vară?

Sursa foto: Fionaspa.ro

Despre saună s-a obișnuit să se gândească ca despre un element al sezonului rece. Este privită ca o metodă de relaxare în timpul iernii și doar atât. Cu toate acestea, sauna poate fi practicată în decursul întregului an, pentru că aduce mai multe beneficii pentru sănătatea fizică și starea mintală. 

Iată câteva motive pentru care merită să faci saună chiar și atunci când temperaturile de afară sunt ridicate

Detoxifierea organismului

Unul dintre principalele avantaje ale saunei este eliminarea toxinelor din organism. Datorită temperaturilor ridicate corpul începe să transpire în profunzime, iar o dată cu acest proces, pielea elimină substanțele nocive. Deși vara transpiri mai mult în mod natural, acest lucru nu este suficient. Temperaturile ridicate din saune stimulează un tip de transpirație mai profundă și mai eficientă. 

Îmbunătățirea circulației sanguine

Probabil ai observat că atunci când ești în saună, inima îți bate rapid și cu putere. Acest lucru nu este întâmplător. Căldura intensă din saună crește ritmul cardiac și dilată vasele de sânge, iar inima îl pompează mult mai intens, ceea ce duce negreșit la îmbunătățirea circulației. Acest efect poate fi benefic pentru sănătatea cardiovasculară, pentru că ajută la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea oxigenării țesuturilor. 

Indiferent de tipul de saună: cu aburi, uscată sau cu infrarosu aceasta contribuie la o circulație mai bună, mai ales dacă este practicată cu regularitate. Dacă vrei să beneficiezi de aceste avantaje cât mai des, poți alege cabina de saună pe care o preferi direct de pe fionaspa.ro. O poți instala în casă sau în curte. Sistemul tău circulator îți va mulțumi de fiecare dată când îl vei face să lucreze mai intens. Vei observa schimbări ale sănătății tale la scurt timp după ce vei începe să practici sauna cu regularitate.

Reducerea stresului și îmbunătățirea stării de spirit

Saunele nu ajută doar corpul, ci și mintea. Ele sunt locuri excelente pentru relaxare și reducerea stresului. Căldura ajută la detensionarea mușchilor, iar pe lângă asta, timpul petrecut în saună este o oportunitate perfectă de a te deconecta de la rutina zilnică. Mai mult, îți dezvoltă reziliența și rezistența la disconfort. Vei observa de câtă tărie de caracter trebuie să dai dovadă pentru a rezista în condiții mai puțin obișnuite. Chiar și în zilele calde de vară, un scurt timp petrecut în saună poate îmbunătăți starea de spirit și te poate răsplăti cu un somn mai odihnitor, dar și cu încredere în propriile forțe.

Stimularea sistemului imunitar

Folosirea regulată a saunei stimulează sistemul imunitar. Căldura ajută la creșterea producției de celule albe din sânge, care joacă un rol crucial în apărarea organismului împotriva infecțiilor. Menținerea unui sistem imunitar puternic este importantă pe tot parcursul anului, inclusiv vara, când fluctuațiile de temperatură și activitățile în aer liber pot expune corpul la diferiți agenți patogeni.

Ajută la pierderea în greutate

Vești bune pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus – transpirația intensă în saună poate contribui la pierderea temporară de apă și la arderea caloriilor. Deși nu este un substitut pentru o dietă sănătoasă și exerciții fizice, sauna poate acompania celelalte eforturi pe care le depui pentru a da jos din greutate. Căldura crește ritmul cardiac similar unui exercițiu fizic moderat, iar asta ajută la arderea unor calorii suplimentare.

Folosirea saunei pe timpul verii poate părea contraintuitiva, însă beneficiile acesteia sunt la fel de valoroase indiferent de sezon. Crearea unei rutine din practicarea saunei vine cu multe avantaje pentru sănătatea fizică și mintală. Cel mai important, practicarea acestui tip de activitate te poate relaxa într-un timp foarte scurt.