Îngrijirea tenului în vacanță: ce să faci și ce să nu faci?

Vara este sezonul perfect pentru vacanțe și pentru a merge în locuri noi. Însă un aspect important de care trebuie să ții cont atunci când pleci de acasă este rutina de îngrijire a pielii. Aceasta trebuie să fie adaptată noilor condiții meteo, dar și factorilor externi, precum oboseală sau călătoritul, care pot avea un impact asupra tenului tău. 

Iată ce să faci și ce să nu faci atunci când ești în vacanță, tocmai pentru a-ți menține tenul cât mai îngrijit: 

1.     Hidratează-te corespunzător 

Mai ales atunci când vei merge în vacanțe la mare, în zone cu temperaturi ridicate, e necesar să te asiguri că te hidratezi corespunzător, tocmai pentru a te feri de o piele cu aspect deshidratat. Hidratarea o poți face, în primul rând, prin consumul unei cantități suficiente de lichide, dar și prin aplicarea zilnică a cremelor de hidratare, atât pentru ten, cât și pentru întregul corp. 

2.     Aplică cremă de protecție solară

La fel ca și la punctul anterior, dacă mergi în zone cu temperaturi ridicate, atunci e obligatoriu să nu pleci din hotel fără să îți aplici cremă de protecție. Pentru ten, aceasta trebuie să fie cu factor de protecție de cel puțin 30+ și trebuie reaplicată o dată la două ore sau de fiecare dată când intri în apă. Poți alege recipientele de tip spray, tocmai pentru faptul că aplicarea acestora este mult mai ușoară. 

3.     Continuă rutina de îngrijire

Indiferent de locul în care te afli, trebuie să îți acorzi cele 15 minute în fiecare dimineață și seară, pentru a te ocupa de tenul tău. Astfel, pentru a nu lua după tine produsele întregi pe care le folosești, poți pune cantități mai mici în recipiente de călătorie și să salvezi astfel spațiu. În bagajul tău trebuie să se regăsească: demachiant, gel de curățare, cremă hidratantă și orice produs pe care îl ai în rutină, cum ar fi serumul cu retinol de la Youth Lab de pe 24beauty.ro. 

4.     Nu experimenta produse noi 

Cu siguranță nu îți vei dori ca vacanța ta să fie ruinată de o reacție alergică sau necorespunzătoare de la utilizarea unui nou produs pe tenul tău. Așa că, alege întotdeauna să iei cu tine în vacanță cremele și produsele pe care le cunoști și în care ai 100% încredere că nu-ți vor afecta negativ tenul. 

5.     Odihnește-te corespunzător

Chiar dacă ești în vacanță și vrei să te distrezi cât mai mult și să ai parte de experiențe inedite, nu uita să îți oferi și timpul necesar pentru a te odihni. Lipsa somnului și oboseala se vor vedea imediat pe tenul tău, mai ales atunci când vorbim despre cearcăne și lipsă de strălucire. 

Îngrijirea tenului în vacanță este esențială pentru a menține sănătatea și frumusețea pielii. Respectă sfaturile de protecție solară, hidratare și curățare corespunzătoare și evită experimentarea produselor noi în timpul vacanței. Acordă atenție odihnei și alimentației sănătoase și bucură-te de vacanță cu o piele radiantă și strălucitoare. 

Sursa foto: pexels.com