Reguli esențiale de etichetă vestimentară

Proverbul Haina îl face pe om are o aplicabilitate foarte mare chiar și în zilele de azi.

Hainele pot spune foarte multe lucruri despre felul de a fi al unei persoane. Reprezintă, practic, elemente de comunicare nonverbală și indicii esențiale în crearea unei prime impresii despre o persoană. Probabil ți s-a întâmplat și ție să cataloghezi pe cineva în funcție de hainele pe care a ales să le poarte la un anumit eveniment. Este perfect normal. Standardele sociale nu pot fi schimbate, oricât de mult ți-ai dori.

Tocmai de aceea, pentru a putea afișa un look chic, dar în același timp potrivit contextului trebuie să urmezi regulile codului vestimentar.

Ce este codul vestimentar?

Codul vestimentar este modelul pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când îți alegi hainele. Adună regulile esențiale de purtare și asortare a ținutelor în funcție de evenimentelele la care trebuie să participi. Include, de asemenea, principii de bune maniere, care au legătură cu modul în care te afișezi în fața celorlalți. Te învață cum să porți rochii de zisau de seară și care sunt accesoriile care pun în evidență hainele.

Cât stiluri vestimentare există?

Înainte de a te informa cu privire la regulile vestimentare de bază trebuie să ai în vedere stilul care te avantajează mai mult. Există o varietate de stiluri vestimentare, de la casual, boho sau formal până la urban sau streetwear. Optează doar pentru variantele care îți pun în evidență trăsăturile.

Reguli esențiale de etichetă vestimentară

Vrei să afli cum poți purta corect o ținută indiferent de stilul pe care îl prezintă? Ei bine, iată câteva reguli de bază pe care trebuie să le urmezi:

  • Nu aborda rochii sau bluze dama mult prea elegante în contexte lejere. Dacă mergi la o întâlnire cu fetele sau pur și simplu ai invitați acasă, nu exagera în privința pieselor integrate. Rezumă-te la bluze dama simpliste, în culori neutre.
  • În cazul în care adaugi cămașa în pantaloni, trebuie neapărat să integrezi în ținută și o curea, pentru un efect vizual armonios. Cureaua ar trebui să aibă aceeași nuanță ca pantofii.
  • Pentru evenimentele corporate alege rochii de zi, fără decoltee adânci sau elemente de design extravagante. Optează pentru o rochie cambrată, lucrată manual și pantofi stiletto.
  • Dacă vrei să optezi pentrubluze damape care să le porți la birou, alege variantele care acoperă integral umerii.
  • Evită să porți prea multe imprimeuri. Spre exemplu, dacă vrei să afișezi un stil fresh, modern și în pas cu moda, nu combina rochii de zi înflorate cu geci prea încărcate vizual.
  • Atenție la proporții. Nu este deloc indicat să optezi pentru o rochie scurtă, care prezintă în același timp un decolteu generos. Regula este simplă – ori una, ori alta. Ai grijă și la materialele mult prea îndrăznețe, care lasă la vedere părți ale corpului.

Vrei să te bucuri de un stil aparte, fie că abordezi rochii de zi sau cămăși office? Ia în calcul regulile codului vestimentar și obține rapid efecte vizuale impresionante!