Studio de design interior din București

Atunci când vor să-și amenajeze locuința, oamenii se gândesc la două variante, și anume: sa realizeze acest lucru pe cont propriu sau să apeleze la serviciile unui studio de design interior. Dacă inițial se simt mai confortabil cu prima variantă, după ore de căutări de informații își dau seama că de fapt lucrurile nu sunt atât de simple. Chiar dacă au autonomie, nu știu cu ce să înceapă și constată că varianta de a apela la un studio de design interior este cea mai bună. În acest caz, următorul pas este să caute un studio de design interior din București și să ceară o ofertă de preț personalizată.

Un studio de design interior din București este compus din arhitecți, consultanți și designeri de interior unde fiecare își exercită rolul pentru a contribui la realizarea unui proiect de amenajare care să îndeplinească nevoile și dorințele clientului.

Cum alegi un studio de design interior din București

Alegerea unui studio de design interior este influențată de mai mulți factori. Cei mai la îndemână și mai importanți sunt recomandările de la prieteni, familie sau cunoștințe și portofoliul de lucrări. Dacă în ceea ce privește părerea prietenilor, situația poate fi subiectivă, și nu este o regulă să fii la fel de mulțumit de rezultat precum au fost prietenii tăi, atunci când alegi un studio de design interior în funcție de portofofoliul de lucrări poți să-ți dai seama de stilul după care se ghidează, și astfel să faci alegerea.

Rolul portofoliului în alegerea unui studio de design interior din București

În momentul în care alegi un studio de design interior din București trebuie să rezonezi cu acele persoane, să simți că poți avea încredere în sfaturile pe care ți le oferă designerii și consultanții, și că te pot ajuta cu realizarea proiectului tău. Așadar, varianta de a alege un studio de design interior prin recomandare nu este una ideală. În schimb, dacă vei analiza portofoliul de lucrări îți vei putea da seama dacă proiectele pe care le dezvoltă sunt sau nu în stilul pe care ți-l dorești pentru locuința ta.

De obicei, însă nu este o regulă, un studio de design interior din București poate să se specializeze pe o anumită direcție de stil, și acest lucru înseamnă că alegerea va fi mult mai ușoară. Însă, există varianta în care amenajează proiecte în mai mult stiluri, reușind astfel să ajungă la o plajă mult mai largă de clienți.

Diversitatea proiectelor dintr-un studio de design interior din București

O diferență dintre un studio de design interior București și altul este diversitatea proiectelor. În acest caz putem spune că există două tipuri de studiouri de design interior și bineînțeles două categorii de clienți. Mai exact, anumite studiouri aleg să dezvolte proiecte de amenajare pentru locuințe, fie Amenajări Interioare Apartamente Mici, penthouse-uri sau vile sau orice locuință indiferent de suprafață. La polul opus, sunt studiouri de design interior care derulează proiecte cu destinație comercială, de la saloane de înfrumusețare, magazine proiecte HoReCa, etc.

Procesul de consultanță

După ce ai ales studioul de design interior din București cu care să colaborezi urmează sabilirea primei întâlniri în care au loc discuții de cunoaștere ale clientului și stabilirea identității spațiului. În cazul în care nu ești hotărât asupra stilului de amenajare, unele studiouri de design interior oferă și consultanță pentru a te ajuta să-ți dai seama ce îți place și pentru a-ți forma o imagine clară cu aspectul final pe care vrei să-l aibă locuința sau alt spațiu, după caz. În schimb, dacă știi exact ce stil de amenajare vrei să abordezi, discuția va fi structurată astfel:

La prima întâlnire se vor discuta aspecte precum nevoile și dorințele clientului și amenajarea spațiului în funcție de acestea. O situație ideală este aceea în care clientul primește din partea studioului de design interior un formular cu întrebări cu scopul de a înțelege cât mai bine care sunt nevoile clientului și cum anume își dorește să arate casa sau apartamentul său. De asemenea, din partea clientului ar fi util să vină un mooadboard – o colecție de imagini inspiraționale care reflectă stilul personal. Însă, acestea ar trebui privite ca o idee de pornire, după care să se adapteze la spațiu. Tot la prima întâlnire se discută despre bugetul pe care clientul îl are pentru amenajare.

Materializarea proiectului de design interior

După stabilirea acestor aspecte, urmează releveul și măsurătorile spațiului pentru a le putea transpune într-un schiță în format electronic. După care urmează etapa în care designerii de interior propun finisajele, materialele, cromatica, piesele de mobilier și obiectele decorative și așteaptă un răspuns din partea clienților.

Anumite studiouri de design interior din București includ în pachetul de servicii realizarea de planuri 2D și moodboard-uri pentru a ajuta clienții să-și formeze o imagine de ansamblu cu aspectul final. Ulterior se trece la etapa de planuri 3D care reprezintă cea mai realistă imagine cu spațiul.

Dacă totul este in regulă, designerii de interior recomandă furnizori și le arată clienților mostre sau le recomandă să meargă în magazine pentru a simți textura și a înțelege mai bine alegerea designerilor cu privire la acel produs.

O etapă esențială în dezvoltarea oricărui proiect de design interior este supravegherea îndeaproape a lucărilor. Chiar dacă designerii de interior au transmis echipelor de muncitori planurile de amenjarea, aceștia vizitează șantierul pentru a verifica execuția. Se asigură de starea materialelor și că acestea respectă standardele stabilite. Prin prezența constantă pe șantier, designeriii rezolvă rapid orice probleme apărute și se asigură că proiectul este finalizat la timp, în bugetul alocat și cu respectarea viziunii inițiale, oferind clientului un spațiu perfect aliniat cu așteptările sale.

Studiouri de design interior din București

Bucureștiul, capitala vibrantă a României, găzduiește o diversitate remarcabilă de studiouri de design interior, fiecare cu propria sa viziune pentru amenajarea spațiilor. De la studiouri minimaliste care pun accent pe simplitate și funcționalitate, la cele care îmbrățișează un stil eclectic și inovator ai opțiuni pentru toate gusturile și nevoile.

Printre studiourile consacrate, care au câștigat recunoaștere atât pe plan național, cât și internațional, care aduc un suflu nou și idei proaspete în industrie, menționăm Atrix Concept.

Atrix Concept – studio de design interior din București

Atrix Concept este un studio de design interior din Bucureși cu o experiență vastă în dezvoltarea diferitelor proiecte. De-a lungul anilor de activitate și-au pus amprenta în amenajarea spațiilor de locuit, spații cu destinație comercială și HoReCa din care reiese implicarea pentru a livra un serviciu impecabil.

Sunt recunoscuți în industrie pentru profesionalism în execuție și pentru înțelegerea și răbdarea de care dau dovadă atunci când realizează conceptul de design. Ascultă cu atenția nevoile clientului, îi sfătuiesc atunci când sunt ideciși și vin cu soluții și idei care să conducă la amenajarea unui spațiu cât mai personalizat. Abordarea inovativă, atenția la detalii și empatizarea sunt trei principii după care se ghidează studioul de design interior Atrix Concept și care le-a oferit distincția de partener de încredere pentru clienții acestora.

Contactează acum Atrix Concept și beneficiază de o gamă completă de servicii, de la consultanță și planificare și până la implementare proiectului. Fiecare pas al procesului este gestionat cu profesionalism, asigurându-se de livrarea în timpul stabilit și în funcție de buget.

Programează o întâlnire cu studioul de design interior din București Atrix Concept și începe călătoria spre casa visurilor tale