Tipuri de bastoane ortopedice și recomandări privind utilizarea lor la persoanele cu osteoporoză

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale oaselor este osteoporoza, aceasta provocând modificări ale structurii osoase care afectează viața de zi cu zi. Rapoartele sugerează că un procent de peste 50% din oameni suferă de această afecțiune care îi expune unui risc ridicat de oase rupte. Adesea, slăbirea treptată a oaselor face parte din procesul de îmbătrânire. Căderile reprezintă o îngrijorare serioasă pentru persoanele în vârstă, deoarece un procent mare dintre persoanele în vârstă care au această afecțiune sunt predispuse la cădere.

Ce trebuie să facă persoanele cu osteoporoză?

Leziunile cauzate de căzături pot afecta semnificativ mobilitatea și independența persoanelor în vârstă. Studiile arată că aproximativ 40% dintre oameni nu pot merge independent și mai mult de 60% au nevoie de asistență mai devreme sau mai târziu. Persoanele care suferă de osteoporoză se confruntă cu o forță musculară scăzută și slăbiciune a oaselor care le pot afecta semnificativ capacitatea de a îndeplini sarcinile de rutină.

Acești oameni necesită utilizarea diferitelor dispozitive de asistență sau de accesibilitate  pentru a se deplasa dintr-un loc în altul. Unul dintre aceste dispozitive de asistență care este relevante pentru o mare varietate de situații de viață este un baston ortopedic.

Bastoane optopedice – ce tipuri există?

Bastoanele sunt doar unul dintre mai multe dispozitive de asistență  disponibile pentru a te ajuta cu mersul pe jos. Folosirea unui astfel de baston îmbunătățește echilibrul prin creșterea bazei de sprijin a unei persoane. Când sunt folosite corect, bastonul descarcă piciorul opus mâinii în care se află bastonul cu până la 25%. Acest lucru poate ajuta la menținerea presiunii asupra părților corpului rănite sau poate permite vindecarea optimă, permițând în același timp deplasarea în siguranță.

Un baston ortopedic este ideal pentru cei care se luptă cu artrita sau durerile încheieturii mâinilor. Oricine are probleme ortopedice ar trebui să folosească un astfel de baston special.

Printre cele mai căutate modele de dispozitive ajutătoare se numără bastoanele pliabile ce pot fi reglate și pot fi pliate  atunci când persoana nu merge. Este o opțiune convenabilă, de exemplu, pentru cei care merg frecvent cu transportul public. Acesta este compact și complet ușor, făcându-l alegerea perfectă pentru cei care nu sunt dispuși să lase problemele de mobilitate să îi împiedice să călătorească în locuri diferite.

Utilizarea bastonului va compensa instabilitatea în timpul mersului sau descărcarea parțială a greutății corpului pe unul dintre membrele inferioare, oferind sprijinul adecvat. Acest articol este scris de către agenția de marketing Campaigns și se adresează tuturor celor care caută o soluție potrivită în afecțiunile precum osteoporoza.